imagine de pornire

imagine de pornire

duminică, 20 februarie 2022

Dezvelirea plăcilor comemorative în memoria eroilor, consătenilor noștri Coțofană Victor Semion, și Zuza Ion Mihail.

                                   Eroii războiului 

din Afganistan și conflictului armat din Transnistria

    • În memoria eroilor războiului din Afganistan și conflictului armat din Transnistria pe data de 20.02.2022  la IP Gimnaziul ,,Victor Coțofană'' a avut loc dezvelirea  plăcilor comemorative ale consătenilor noștri Coțofană Victor Semion și Zuza Ion Mihail. 
    • Acești fii ai neamului și-au dat viața pentru ca generațiile următoare să trăiască în pace, păstrînd veșnică amintirea celor căzuți pe cîmpul de luptă. Responsabilitatea tuturor este ca ororile războiului să rămână doar în cărțile de istorie. Gimnaziul nostru poartă numele lui Victor Coțofană, nume de erou al timpurilor vitrege prin care a trecut țara. 
    • La eveniment a fost prezentă mama lui Victor Coțofană, doamna Lidia Coțofană  și fratele lui Zuza Ion, domnul Cozma Zuza. Doamna Novac Elena, directorul gimnaziului a ținut alocuțiunea de deschidere a evenimentului. Părintele Foalea Eugen a oficiat o slujbă religioasă de pomenire a eroilor căzuți pe cîmpul de luptă. Domnul Prodan Ion, ex primarul satului Chetrosu, participant la războiul din Transnistria a ținut un discurs emoționant.S-a ținut un minut de reculegere. Din partea conducerii raionului Drochia a fost prezent la dezvelirea plăcilor comemorative domnul Iurie Ostavciuc, vicepreședintele raionului.
    • La eveniment au participat și cadrele didactice din IP Gimnaziul ,,Victor Coțofană". A avut  ceremonia de depunere a florilor. 
    • Plăcile comemorative instalate la intrarea în gimnaziu vor rămâne un loc de plecăciune, cu un puternic impact educativ, civic și patriotic pentru elevii care învață în gimnaziu. Oaspeții care au pășit pragul instituției de învățământ au fost invitați să viziteze Muzeul de istorie "La vatra strămoșească", condus de doamna Bîrnaz Svetlana, profesor de istorie. În incinta muzeului pot fi admirate pagini din istoria localității, este păstrată memoria consătenilor care au luptat în conflicte armate.







































Un comentariu:

  1. Memorie veșnică eroilor , stima si respect conducerii gimnaziului "V.Cotofana"pentru munca depusă.

    RăspundețiȘtergere