imagine de pornire

imagine de pornire

marți, 19 septembrie 2017

Concursul de creaţie literară şi artă plastică "Nicoară"

Fundaţia "Nicoară", menită să descopere noi talente



Nicoară a fost un copil pe care Dumnezeu l-a chemat mult prea devreme la El pentru că i-a iubit zâmbetul, gingăşia şi talentul deosebit de a scrie. Nicoară a plecat pentru totdeauna în ziua de 9 august 1994, dar a lăsat în urma lui un îndemn tuturor celor care vor să creeze: creaţia înseamnă jertfă. El este o prezenţă printre cei care iubesc copilăria şi creaţia. Nicoară a crescut de atunci în fiecare an cât ar fi trebuit să crească prin creaţiile copiilor.
Fundaţia "Nicoară", înfiinţată în 1997 pentru a păstra vie memoria copilului Nicoară "plecat să viseze", şi-a dedicat activitatea descoperirii de noi talente literare şi de artă plastică, ţinând cont că cel care a dat numele fundaţiei ar fi putut fi, dacă ar fi trăit, dacă nu un bun scriitor, poate un bun pictor, sau dacă nici una nici alta, poate un adevărat om care ar fi iubit arta. Ştefan Dodiţă, preşedintele Fundaţiei, a organizat, în virtutea statutului de funcţionare a Fundaţiei, concursul de creaţie literară şi artă plastică "Nicoară", pentru elevii din gimnaziu si de liceu, concurs prin care au debutat cu creaţii proprii elevi ale căror lucrări au trecut de exigenţa juriului. Unii dintre ei s-au remarcat în mod deosebit, confirmând o evoluţie în spaţiul creaţiei literare şi plastice, elevi de la şcolile din judeţul Botoşani, dar şi din Republica Moldova şi regiunea Cernăuţi-Ucraina.
La acest concurs internaţional au fost premiate elevele Vatamaniuc Gabriela eleva clasei a VII-a coordonată de profesoara de limbă şi literatură română Rutcovschi Natalia, eleva Burlacu Victoria clasa a VI-a îndrumată de profesoara de limbă şi literatură română Stînă Olesea. Elevele au fost selectate dintr-un numar de ~470 elevi obţinând Premiul Menţiune.

Le dorim succese mai elevilor şi participarea elevilor premiate să fie o motivaţie pentru ceilalţi elevi.





2 comentarii:

  1. Bravo elevelor , le dorim succese mai departe atât lor cât și profesoarelor care le-au acordat susținere și ajutor!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Succese mari tuturor elevilor talentati!

    RăspundețiȘtergere