Ziua internaţională a aerului curat pentru un cer albastru este marcată anual la 7 septembrie, potrivit Rezoluţiei 74/212 adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) la 19 decembrie 2019. Este important şi urgent de a sensibiliza opinia publică la toate nivelurile, precum şi de a promova şi facilita acţiunile de îmbunătăţire a calităţii aerului. Se evidenţiază necesitatea răspunderii colective şi a acţiunii colective. Poluarea aerului nu cunoaşte graniţe naţionale şi este omniprezentă. Adesea, poluarea aerului nu poate fi văzută, dar ea este peste tot. Poluarea aerului poate fi prevenită, dar pentru aceasta este nevoie ca toată lumea să se implice. Elevii de la IP Gimnaziul ‘’Victor Coțofană’’ în această zi vă prezintă sfaturi utile și practice de reducere a poluării aerului de care trebuie să țină cont fiecare cetățean responsabil. Vă îndemnăm să vizitați pagina de facebook a gimnaziului :https://www.facebook.com/IPGIMVCOTOFANA
Folosiți transportul public și nu transportul personal pentru călătorii pe distanțe mari pentru a reduce poluarea aerului.
Colectați selectiv deșeurile în spații special amenajate dotate cu tomberoane pentru fiecare tipuri de deșeuri.
Plantați și îngrijiți copacii. Ei produc oxigenul atât de necesar tuturor organismelor vii de pe Terra.
Confecționați obiecte din materiale reciclabile, acestea au aceleași utilitate ca și cele cumpărate de la magazin dar pentru producerea lor nu se poluează mediul.
Roțile umflate conform standardelor mențin consumul de combustibil la nivel scăzut. Roțile turtite cresc consumul de combustibil și duc la o poluare mai mare a atmosferei.
FIȚI RESPONSABILI !!! Viitorul Planetei Pământ depinde de fiecare dintre noi. Acțiunile grijulii față de natură din ziua de azi sunt garantul unei vieți sănătoase pentru generațiile următoare.
Utilizați hârtia pe ambele părți. Astfel se vor reduce tăierile de copaci.
Utilizați vopsele pe bază de apă și nu pe cele care conțin produse petroliere, cu cât mai puține produse petroliere vom folosi în viața cotidiană cu atât mai mult vom păstra mediul și sănătatea celor din jur.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu