imagine de pornire

imagine de pornire

vineri, 8 aprilie 2022

Ziua Internațională a Romilor, 8 aprilie 2022

Ziua Internațională a Romilor, 8 aprilie 2022

  • Ziua Internațională a Romilor a fost consemnată la IP Gimnaziul ,,Victot Coțofană printr-o activitate educativă organizată în incinta bibliotecii gimnaziului, condusă cu multă grijă față de tinerii cititori și fondul de carte de către doamna Ciumac Angela. 
  • Evenimentul a fost organizat cu susținerea și consultarea cu mediatorul comunitar, partener la organizarea unui șir de proiecte comune cu larg impact educațional  , doamna Neniță Varvara, căreia îi mulțumim prin intermediul acestui blog. 
  • Eleva Rădiță Melisa a pregătit agenda activității, suportul muzical(azi la pauze a fost difuzată prin intermediul  radioului școlar muzică tradițională și modernă a interpreților de etnie romă), informația prezentată elevilor prezenți despre cultura, tradițiile și obiceiurile romilor. Drăgan Mihai elev în clasa a VIII-a, pasionat de istorie,   a vorbit despre parcursul istoric deloc ușor,a povestit despre geografia spațiilor în care locuiesc sau au trecut romii în drum spre stabilirea definitivă cu traiul și adoptarea unui mod de viață sedentar. Elevii au ascutat Imnul International al Romilor,,Gelem Gelem''simbol al unității romilor de pretutindeni.
  •  La eveniment a fost prezentă doamna Novac Elena, directorul gimnaziului. Dumneaei a felicitat copiii de etnie romă care învață în instituția noastră cu această sărbătoare internațională, îndemnînd toți elevii prezenți la menținerea unei comunicări și colaborări bune a copiilor de orice etnie pentru atingerea unor înalte succese comune la învățătură, activități, sport, cultură.
  • Starea de bine este la ea acasă în instituția de învățământ, elevii sînt prietenoși, petrec timpul liber împreună, participă cu entuziasm la activitățile extrașcolare.
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu