imagine de pornire

imagine de pornire

luni, 2 octombrie 2017

Adunare generală a părinților 21.09.2017

Un nou început -împreună !
Joi, 21 septembrie 2017 , în instituția noastră s-a desfășurat prima adunare generală a părinților .
În ordinea de zi au figurat multe subiecte care s-au referit la ceea ce ține de activitatea elevilor și instituției .
Mesajul de deschidere a adunării a fost prezentat de către directorul insituției dna Novac Elena , care a mulțumit părinților pentru prezența la adunare și implicarea în educarea copiilor .
Conform ordinii de zi a adunarii părinții au propus candidaturi pentru alegerea membrilor Senatului părinților pentru anul de studii 2017 -2018 . Ca membri ai Senatului Părinților în acest an de studii vor fi următorii părinți :
Statnic Ana
Ogorodnic Natalia
Baidauz Natalia
Zădiță Alina
Zuza Elena
Ciuchitu Mariana
Mînăscurtă Ion
Donici Dorel
Prodan Natalia
Tot în contextul alegerilor au fost aleși Președintele , Vice-prețedintele și secretarul Senatuliui Părințlor .În anul de studii 2017-2018 aceste funcții vor fi ocupate de :
Donici Dorel -președintele Senatului ,
Prodan Natalia -Vice-președinte ,
Ciuchitu Mariana -secretar .
Raportul despre pregătirea instituției pentru anul de studii a fost prezentat de dna director Novac Elena , care a anunțat că în instituție s-a realizat reparația sălilor de clasă , a cabinetelor , coridoarelor ,
La „ Reușita academică și reziltatele evaluărilor naționale ” s-a referit directorul adjunct „ Instruire ” dna Bîrnaz Svetlana , care a menționat că pe parcurul anului de studii toți elevii ciclurilor absolvente : prmar, gimnazial au înregistrat performanțe frumoase , au susținut examenele de absolvire . Au muncit elevii , profesorii , cadrul didactic de sprijin , părinții .
Din păcate,nu toți părinții înțeleg că copiii trebuie sa vină regulat la școală , chiar dacă e toamnă și avem de lucru în cîmp . Elevii tebuie să înțeleagă că este responsabilitatea lor de a frecventa regulat orele , fără întîrzieri și respectînd un stil vestimentar adecvat .
„ Politica de securitate a copilului ” a fost subiectul comunicării prezentate de directorul adjunct  interimar„ Educație ” dna Bologa Veronica , care a prezentat părinților cîteva principii ce trebuiesc respectate în educația copiilor , stabilirea regulilor în cadrul familliei , ce este bine să știm în plus despre copii , modalități de comunicare asertivă , cunoașterea necesităților și emoțiilor copiilor , comunicarea eficientă cu copiii , prevenirea situațiilor de conflict .
S-a reamintit părinților despre Metodologia de aplicare a Procedurii de prevenire a cazurilor suspecte de Abuz, Neglijare, Exploatare și Trafic al Copilului , accentuînd că orice caz suspect trebuie raportat , stopat , rezolvat . Este îmbucurător faptul că în liceul nostru pe parcursul anului precedent de studii nu s-au înregistrat multe cazuri de abuz, elevii informează dirigintele sau coordoatorul ANET despre situațiile de conflict în care au fost anunțați . Trebuie să conștientizăm că un comportament violent ascunde anumite cauze și emoții trăite , care trebuiesc descoperite , și înlăturate .
În cadrul adunării părinții și-au expus părerile referitor la uniforma școlară , utilizarea telefoanelor mobile , materiale și rechizite școlare , situații și comportamente dificile ale elevilor .
conform subiectelor abordate vîn cadrul adunării s-a aprobat următoarea decizie :
1. A lua act de cunoaștere cu informația prezentată de managerii școlari : Novac Elena , Bîrnaz Svetlana  și Bologa Veronica , cît și a luărilor de cuvînt .
2. A aproba președintele , vice-președintele , secretarul și membtrii Senatului Părnților .
3. Elevii se prezintă la școală  fără telefoane mobile, nu absentează fără motiv și respectă disciplina .
4. Părinții verifică temele pentru acasă , și contribuie la bunapregătire a elevilor către lecții , lecturează împreună cu copiii cărți . Despre rezultate se va discuta la adunarea generală din ianuarie 2018.
5. Părinții vor acorda mai multă atenție la bunacreștere și educație a copiilor , mai ales la conștinetizarea consecințelor emoțiilor ,că să prevină comportamentele nedorite și conflictele .
Decizia a fost primită în unanimitate .
Sîntem de părere că dacă ne unim eforturile vom avea un an reușit , reușit pentru toți .

Să fim împreună !!!














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu