imagine de pornire

imagine de pornire

sâmbătă, 26 martie 2016

Consiliul Național al Elevilor

Dragi cititori ai blogului nostru,

Țin să vă informez despre al treilea atelier de lucru pentru membrii Consiliului Național al Eevilor de pe lîngă Ministerul Educației.
Pe lîngă faptul ca a fost un atelier productiv, dupa  parerea mea, a fost și unul, ca deobicei, extrem de informativ.
De ce productiv?
Ca și ceilalți membri ai Consiliului Național al Elevilor (CNE) sunt mîndru că anume la acest atelier noi am simțit puterea în mîinile noastre. Aceasta se datorează faptului că printr-un mod complet democratic am aprobat amendamente referitoare la Regulamentul cu privire la modul de constituire și funcționare a Consiliului Național al Elevilor. Prin vot am permis intrarea în sală a unei terțe persoane și la fel prin vot am decis ca ea să nu-și poată expune părerea asupra amendamentelor pe care le aprobăm.
Nu în ultimul rînd doresc să accentuiez faptul că la atelierul nostru  au participat multașteptații colegi din România, Horia Onița (Președinte al CNE România) și Alexandru Drăghici (Vicepreședinte al CNE România) care au împărtășit experiența lor în organul reprezentativ și consultativ ce există de 10 ani în România, CNE. Anume ei sunt persoanele care ne-au consultat de-a lungul atelierului și de fiecare dată cînd apărea riscul de comitere a unei grșeli din partea CNE Moldova, interveneau cu un feedback.
De ce informativ?
Cu cît persoana este mai informată cu atît mai multe avantaje are. Noi, cei de la CNE am fost influențați de un val mare de informație. În opinia mea a fost foarte corect ca noi, membrii CNE să dezbatem asupra ”Regulamentului privind evaluarea si notarea rezultatelor învățarii, promovarea și absolvirea în învățămîntul primar și secundar”.
Prezentarea practicilor bune din sistemul educațional la Liceul Teoretic ”Waldorf” ne-a oferit o viziune complet diferită asupra sistemului educațional din care facem parte și personal sunt de părerea că sunt multe lucruri utile de preluat din sistemul Waldorf.  (pentru detalii accesati à   waldorf.md)

Recomand tuturor să se informeze și nu uităm de cea mai mare răsplată pe care ne-o puteți oferi voi cititorii: un like și share. Vă mulțumesc.

Cu deosebită sinceritate și respect, membrul CNE,
Donu Alexandru.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu